
یکی از المان هایی که سبب زیبایی چشم نوازی در محوطه ی ساختمان یا مکان های دیگر می گردد، چراغ حیاطی یا مدل های پارکی هستند. امروزه که طراحی فضا و ساختمان به عنوان دانشی ویژه در حوزه ی معماری و ساخت انواع سازه ها به کار گرفته می شود، توجه به دکوراسیون و زیبایی مکان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از عوامل بسیار کاربردی و به شدت تاثیرگذار در جذابیت یک مکان، نورپردازی آن بوده که در این مقاله سعی داریم به چراغ حیاطی و پارکی که وسیله ای برای انتقال نور به فضا می باشد بپردازیم و انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم.
مشاهده لیست قیمت انواع چراغ مرتبط با این مقاله
فهرست توضیحات و محصولات این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :
نکات مهم قبل خرید چراغ حیاطی و پارکی
– بررسی قدرت نور دستگاه: قبل از خرید چراغ حیاطی و پارکی، به قدرت نور دستگاه توجه کنید. اگر قصد دارید از این چراغ در محیطی تاریک و بزرگ استفاده کنید، باید از چراغی با قدرت نور بالا تهیه کنید.
– بررسی مصرف انرژی: همچنین به میزان مصرف انرژی چراغ حیاطی و پارکی توجه کنید. چراغهایی که از لامپهای LED استفاده میکنند معمولاً مصرف انرژی کمتری دارند و برای مدت طولانیتری نور میدهند.
– بررسی دوام و مقاومت: همچنین به دوام و مقاومت چراغ توجه کنید. اگر چراغ حیاطی و پارکی در معرض شرایط جوی سخت قرار میگیرد، باید یک چراغ با ضد آب بودن و مقاوم در برابر رطوبت و گرد و غبار انتخاب کنید.
– بررسی طراحی و شکل ظاهری: همچنین به طراحی و شکل ظاهری چراغ توجه کنید. چراغی که با طراحی زیبا و منحصر به فرد تهیه شده است، میتواند دکوراسیون خاصی به فضای خارجی شما ببخشد.
– بررسی نوع نصب: قبل از خرید، باید نوع نصب چراغ حیاطی و پارکی را بررسی کنید. برخی از چراغها نیاز به نصب و سیمکشی دارند، در حالی که برخی از آنها قابلیت نصب آسان و بدون نیاز به سیمکشی را دارند.
چراغ حیاطی یا پارکی چیست؟
از زمان های بسیار دور که هنوز برق اختراع نشده بود چراغ هایی در حیاط خانه های قدیمی استفاده می شد تا وقتی هوا تاریک می شود، نوری به منظور روشن نمودن فضا در محوطه ی خانه وجود داشته باشد. به این چراغ ها پیه سوز یا چراغ موشی می گفتند.
این چراغ که با یک فتیله ی نخی و روغن زیتون یا روغن پیه روشن می شد، از ابتدایی ترین و ساده ترین نوع چراغ های حیاطی محسوب می شود که امروزه با رشد و توسعه ی تکنولوژی، چراغ های حیاطی و پارکی جایگزین آن شده و به پیشرفته ترین شکل ممکن موجود هستند.
حتما در مکان های متعددی همچون بوستان ها و فضاهای سبز یا محوطه ی ویلا، آپارتمان ها، ساختمان های گوناگون و غیره، چراغ هایی را با پایه هایی بلند که در حیاط به تعداد مشخصی نصب شده اند، دیده اید. به این چراغ ها (yard light) یا چراغ حیاطی می گویند.
این چراغ ها که در طرح ها و ساختارهای گوناگونی تولید و عرضه می شوند بهترین ابزار برای تامین نور محوطه و ایجاد زیبایی خاص در آن هستند. چراغ های حیاطی یا چراغ های پارکی با پایه هایی در سایزهای گوناگون اعم از بلند، متوسط و کوتاه عرضه می شوند که هر یک مصارف مختلفی داشته و متناسب با محیط مورد نظر کاربرد دارند.
مشاهده لیست قیمت انواع چراغ مرتبط با این مقاله
انواع چراغ حیاطی
چراغ حیاطی از نظر کاربرد در انواع گوناگونی مانند چراغ دیواری، چراغ آویز، مدل چمنی، سرلوله، سردری و خورشیدی تولید شده که از نظر سبک طراحی فضا و محیط به گونه های متعددی اعم از چراغ حیاطی مدرن، سلطنتی، کلاسیک و سنتی تقسیم می شوند.
برای ساخت این چراغ ها از متریال های گوناگونی نیز استفاده می شود. از فلز برای ساخت انواع چراغ های حیاطی فلزی یا چراغ دیواری حیاطی فلزی استفاده می شود. همچنین شیشه و آلومینیوم نیز برای تولید این نوع چراغ ها کاربرد بسیار دارد. به علاوه پلاستیک فشرده پلی کربنات نیز برای ساخت و تولید چراغ دیواری حیاطی پلاستیکی استعمال می گردد. حال اینکه از کدام نوع و جنس چراغ های حیاطی می بایست تهیه و استفاده نمایید کاملا بستگی به محیط و فضایی دارد که در نظر گرفته اید.
قیمت چراغ حیاطی
قیمت و هزینه ی چراغ حیاطی به طرح و ساختار، نوع کاربرد و متریال مورد استفاده برای ساخت آن بستگی دارد. چراغ حیاطی ارزان ممکن است از کیفیت بالایی برخوردار نبوده و پس از مدتی، نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد.
پس آنچه که باید بیش از ارزان بودن در هنگام خرید یک چراغ پارکی به آن توجه نمایید؛ مرغوبیت و دوام بالای چراغ می باشد. قبل از تهیه چراغ های حیاطی حتما با طراح یا معمار ساختمان مشورت نموده تا بتوانید مناسب ترین چراغ حیاطی را برای محوطه ی مورد نظر خود تهیه کنید.
مشاهده لیست قیمت انواع چراغ مرتبط با این مقاله
ویژگی چراغ های حیاطی و پارکی
همان طور که می دانیم یک چراغ حیاطی متشکل از سه بخش حباب یا سر چراغ، لامپ و پایه چراغ می باشد. بنابراین بهترین چراغ حیاطی، چراغی است که علاوه بر سلامت و کیفیت در سه جزء اصلی، از لحاظ جنس بدنه، طراحی و ساختار نیز در حدی مطلوب بوده و متناسب با محوطه ای باشد که در نظر دارید.
پیشنهاد: ریسه ال ای دی از کجا بخرم
سخن آخر
چراغ های حیاطی نقش کلیدی در روشنایی و جذابیت محیط ایفا می کنند و امروزه بسیار کاربرد دارند. این چراغ ها در انواع و ساختارهای گوناگون، با متریال ها و سایزهای مختلف عرضه و تولید می شوند. کیفیت و مرغوبیت یک چراغ حیاطی به عوامل گوناگونی بستگی دارد که برای تهیه و نصب آن ابتدا می بایست از یک طراح یا شخص مجرب در این زمینه راهنمایی بخواهید و سپس اقدام کنید.