کار در منزل و راهاندازی یک کسبوکار خوب خانگی، این روزها طرفداران بسیار زیادی خصوصا در بین جوانان و بانوان و بازنشستگان پیدا کرده است. سوالات بسیار زیادی در این بین وجود دارند. برای مثال، کار در منزل برای بانوان چی خوبه یا مزایا و معایب کار در منزل چیست؟ به طور کلی مشاغل خانگی با اینکه میتوانند مشاغلی پولساز باشند، اما دارای مزایای و معایب مختلفی هستند. در این مطلب مزایا و معایب کار در منزل را بررسی میکنیم.
فهرست توضیحات و محصولات این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :
کار در منزل شامل چه مشاغلی میشود؟
پیش از بررسی مزایا و معایب کار در منزل بهتر است در مورد مشاغل دورکار صحبت کنیم. اصطلاح دورکاری، انواع کار در منزل یا کسبوکار خانگی در زندگی بسیاری از افراد تاثیرات قابل توجه داشته است. افراد زیادی با راهاندازی کسبوکار خانگی به موفقیتهای بسیاری رسیدهاند. اما این کارها که شامل فعالیتهایی نظیر بازاریابی، کار اینترنتی و همچنین انواع مونتاژکاری در منزل میشوند، نیاز به تلاش و پشتکار بسیار زیادی دارند.
ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که مزایا و معایب کار در منزل چیست، کار در منزل چی خوبه یا کار در منزل برای بانوان بسته بندی بهتر است یا کارهایی که اینترنت در آنها دخیل هستند. در جواب به این سوال باید گفت که شما باید طبق تخصص خود کسبوکار خانگی خود را شروع کنید. این کارها میتوانند شامل خیاطی، مونتاژکاری و همچنین کار با گوشی در منزل باشند.
با توجه به اینکه در کسبوکار خانگی هیچ کارفرمایی به شکل حضوری بالای سر شاغلین نیست، ممکن است افراد کارهای خود را همواره به تعویق بیندازند. مزایا و معایب کسب و کار خانگی متنوع هستند. شاید در نگاه اول دردسرهای کار در منزل به چشم نیاید، اما این نوع کار ممکن است در برخی از مواقع شغلی پرتحرک و خستهکننده باشد. کسب اطلاعات در مورد مزایا و معایب کار در منزل پیش از شروع بسیار مهم است.
مهمترین مزایای کار در منزل
مشاغل خانگی برای افرادی که مشتاق به کارآفرینی هستند و همچنین بودجه زیادی ندارند، میتوانند یک ایده پولساز و فوقالعاده باشند. مزایا و معایب کار در منزل بسیار هستند که شاید مزایای آن بیشتر باشد. برای مثال شما در این نوع کار میتوانید از خانواده مشاوره و کمک بگیرد و همچنین در هزینهها نیز صرفهجویی کنید. در ادامه برخی از مزایای کسبوکار خانگی را بررسی میکنیم.
داشتن استقلال
یکی از مزایایی که باعث شده کار در منزل طرفداران بسیار زیادی داشته باشد، این است که شما کسبکار خانگی استقلال دارید و در واقع رئیس خود هستید. این موجب میشود که در تصمیمگیری و اقدامات مرتبط با کسبوکارتان مستقل عمل کنید.
افرادی که روحیه رهبری بالا داشته و ایدهپردازان خوبی هستند، به طور معمول راغب به شروع کارهایی هستند که خودشان آنها را برنامهریزی کرده باشند. بنابراین اگر شخصیت ایدهپرداز با قدرت رهبری بالایی دارید، کسب و کار خانگی خود را شروع کنید.
آغاز کار با کمترین امکانات
این روزها کار در منزل نیاز روز بسیاری از بانوان و آقایان است. برای اینکه کار در منزل را شروع کنید نیاز به امکانات نخواهید داشت. برای مثال اگر قصد دارید کار نوشتاری در منزل را انجام دهید، یک کامپیوتر و یک سایت معتبر کار در منزل برای شما کفایت میکند. همچنین میتوانید کار خود را با یک گوشی ساده، یک سیم کارت یا خط تلغن؛ کارت ویزیت ارزانقیمت راه بیاندازید. علاوه بر این شما در ابتدای کار خود در منزل باید از هزینههای غیرضروری خودداری کنید
صرفهجویی در هزینهها
همانطور که میدانید راهاندازی کسبوکارهای بیرون از خانه، هزینههای بسیار زیادی را به همراه دارد که برای مثال میتوان به تهیه میز و صندلی، اجاره دفتر و در برخی از موارد خرید امکانات برای کارمندان اشاره کرد. این هزینهها ممکن است باعث ناامیدی شما شوند.
اما کار در منزل به صرف هزینه برای اجاره دفتر، خرید تجهیزات و… نیاز ندارد و شما میتوانید سرمایه خود را به توسعه کارتان اختصاص دهید. راهاندازی کسبوکار خانگی همچنین شما را از پرداخت هزینههای کرایه وسایل نقلیه، استخدام پرستار برای فرزندان و همچنین استهلاک ماشین معاف میشوید.
استفاده بیشتر از زمان
یکی دیگر از اصلیترین موارد در لیست مزایا و معایب کار در منزل بهرهوری بیشتر از زمان است که یک مزیت بزرگ است. طبیعتا زمانی که شما در خانه خود مشغول کار هستید، رفت و آمدهای غیرضروری نخواهید داشت.
به عنوان مثال چنانچه پیش از کار در منزل روزی 2 الی 3 ساعت را برای خروج از خانه، حرکت به سمت محل کار، خارج شدن از آن و برگشت به خانه وقت میگذاشتید، با شروع کار در منزل میتوانید این زمان را درآمدزایی بیشتر اختصاص دهید. از سوی دیگر شما با کار در منزل میتوانید وقت بیشتری را در کنار خانواده خود میگذرانید.
نگاهی به معایب کار در منزل
همانطور که اشاره در قیاس مزایا و معایب کار در منزل، مزایای این مشاغل بسیار بیشتر هستند. اما ممکن است معایب این مشاغل در برخی از موارد شرایط کاری شما را مختل کنند. برای مثال امکان دارد درست در زمانی که کار بسیار مهمی دارید، برای شما مهمان میآید. در این شرایط مطمئنا کار شما عقب میافتد. البته میتوان با مهمانها و آشنایان خود در مورد ساعات کار در منزل خود صحبت کنید. برخی از معایب کسب و کار خانگی را در ادامه توضیح میدهیم.
عامل حواسپرتی
زمانی که در خانه مشغول به کار هستید، برخی از عوامل وسوسهکننده مختلف ممکن است باعث پرت شدن حواس شما از کار و هدر رفتن زمانتان شوند. این وسوسهکنندهها انواع بسیار زیادی دارند که برای مثال میتوان به شبکههای مجازی مختلف اشاره کرد.
از طرفی ممکن است در تایم کاری شما، تلویزیون روشن بوده و برنامه موردعلاقه شما نیز در حال پخش باشد. این موضوع هم میتواند بر روی کیفیت کار شما تاثیر منفی بگذارد. شما باید با نادیده گرفتن شبکههای مجازی، قانونگذاری برای استفاده از تلویزیون و به حداقل رساندن استفاده از موبایل، این مشکل را حل کنید.
احتمال افزایش وزن
یکی دیگر از بزرگترین خطراتی و معایبی که کار در منزل دارد، چاقی است. با توجه به این موضوع که شما با کار در منزل نمیتوانید پرتحرک باشید یا پیادهروی کنید، از این رو ممکن است که با اضافه وزن مواجه شوید. بنابراین باید برای جلوگیری از بروز این مشکل، بعد یا قبل از کار، زمانی را فعالیت بدنی و پیادهروی اختصاص دهید.
عادت کردن به خانهنشینی
از سایر معایب کسب و کار خانگی میتوان به عادت کردن به فضای بسته و خانهنشینی مداوم اشاره کرد. در برخی از موارد کار در منزل میتواند تمایل افراد برای خارج شدن از منزل را به طرز قابل توجهی کاهش دهد. پس اگر قصد دارید در منزل کار کنید، باید مراقبت باشید که به فضای خانه عادت نکرده و زمانی را هر روز در فضای بیرون سپری کنید. چرا که عادت کردن به محیط بسته منجر به افسردگی خواهد شد.
جمع بندی
در این مطلب مزایا و معایب کار در منزل را بررسی کردیم. یکی از نکات بسیار مهم درباره انتخاب کار در منزل این است که شما باید ابتدا شخصیت خود را به خوبی بشناسید. برای مثال اگر شما یک شخصیت درونگرا دارید و ترجیح میدهید که تنهایی کار کنید، راهاندازی یکی از گزینههای کاری در این زمینه ایده خوبی برای شما است. با این حال باید بتوانید مهارتهای ارتباطی خود را نیز برای مواردی مانند فروش و بازاریابی ارتقا دهید. در ضمن میتوانید از کارشناسان مشاوره کار در منزل بگیرید.